PROTECT3ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı ile UCL (University College London) ortaklığıyla yürütülen "Türkiyedeki Geleneksel Konutlar İçin İklim-Dayanımı, Koruma ve Konfor Amaçlı Sürdürülebilir Onarım Süreçleri" başlıklı projenin üçüncü çalıştayı gerçekleştirilecektir.

PROT3CT ("Türkiyedeki Geleneksel Konutlar İçin İklim-Dayanımı, Koruma ve Konfor Amaçlı Sürdürülebilir Onarım Süreçleri), British Council-TÜBİTAK tarafından Newton-Katip Çelebi fonu ile desteklenen bilimsel bir projedir.

Proje ekibi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), UCL (University College London), Birleşik Krallık Binalarda Nem Merkezi (UKCMB), Sürdürülebilir Geleneksel Binalar Birliği (STBA), Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KORDER ve SAYKA Mimarlık'tan oluşmaktadır. Proje, bir dizi sektörler arası kapasite geliştirme ve danışma çalıştayları ile enerji verimliliği ve mirasın korunması konusunda önemli paydaşlarını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. PROT3CT'nin hedefleri aşağıda verilmiştir.

- Türkiye'deki geleneksel konut tipolojilerinin enerji performansını artırmak için uygun maliyetli iyileştirme seçenekleri paketleri belirlemek,

- Geleneksel yapı sakinlerinin, mirasın koruyucularının, politika yapıcıların ve iklime dayanıklılık konusunda çalışan bilim insanlarının farkındalığını artırmaya yardımcı olmak,

- Sürdürülebilir etki ve işbirlikçi bağlantılar kurmak adına bilgi alışverişi sağlamak.

Isıl iyileştirme çözümlerine odaklanan 3. Çalıştay, 19 Kasım 2021 Cuma günü 13:30-15:30 saatleri (Türkiye saati) arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Çalıştay programını ekte bulabilirsiniz.

Kayıt olmak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Son Güncelleme:
18/11/2021 - 21:16